tag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post3439254546577838597..comments2023-11-03T12:53:22.406+01:00Comments on Rzecz gustu: W co się bawić, w co się bawić?Kingahttp://www.blogger.com/profile/01706531875552022988noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-60748256483127063722021-03-19T15:11:45.722+01:002021-03-19T15:11:45.722+01:00adwokat rzeszow sprawy spadkowe<a href="http://adwokat-rzeszow.com/adwokat-rzeszow-sprawy-spadkowe-3.html" rel="nofollow">adwokat rzeszow sprawy spadkowe</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-82363192202057476752021-02-25T14:35:22.040+01:002021-02-25T14:35:22.040+01:0048 yrs old VP Product Management Leland Marlor, ha...48 yrs old VP Product Management Leland Marlor, hailing from Whistler enjoys watching movies like Planet Terror and Letterboxing. Took a trip to Himeji-jo and drives a Bentley 8 Litre Sports Coupe Cabriolet. <a href="https://a.sanok.pl/" rel="nofollow">polaczone z</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-69067992094630611252012-05-25T14:39:14.501+02:002012-05-25T14:39:14.501+02:00Dziś po długiej przerwie mam internet więc mogę sk...Dziś po długiej przerwie mam internet więc mogę skorzystać z zaproszenia do Twojego ulubionego miejsca. Twój ogród jest piękny. Niestety nie radzę sobie z zagadką ale będę jeszcze próbować :)Alegriahttps://www.blogger.com/profile/06973600917776047737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-63023451226723888722012-05-24T23:20:27.260+02:002012-05-24T23:20:27.260+02:00woow, ale fajnie :)) Tak myślałam że ten błękitny ...woow, ale fajnie :)) Tak myślałam że ten błękitny kolor nie jest przypadkowy :) W takim razie uzbrajam się w cierpliwość, choć nie mogę się doczekać.<br />No i dzięki za ten opis jak postępować ze szparagami:) Jutro wyruszę na poszukiwania, zakupy, bo zdaje się że wiele tracę...Marzenahttps://www.blogger.com/profile/16395341280770240548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-60210392424115096532012-05-24T22:59:44.826+02:002012-05-24T22:59:44.826+02:00Oj, kaprysie nie lubią remontów, nawet z przerwami...Oj, kaprysie nie lubią remontów, nawet z przerwami;)Oklejanki piękne poczyniłaś , a szparagi w szynce parmeńskiej uwielbiam. Z patelni też:)Tylko ja je gotuję wyłącznie na parze i nie dłużej jak 5 min., są wtedy cudownie chrupiące, a jednocześnie miękkie. <br />Pozdrawiam cieplutko:)kaprysiahttps://www.blogger.com/profile/16462167887516627735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-63547813894024482922012-05-23T23:39:34.385+02:002012-05-23T23:39:34.385+02:00Trafiony - zatopiony!!! To niezapominajka, więc Ma...Trafiony - zatopiony!!! To niezapominajka, więc Marzeno, przygotuj się na niespodziankę! Tylko o cierpliwość proszę :-) Co do szparagów, mogłabym o nich długo opowiadać. <br />Lekcja w skrócie:<br />Jak rozpoznać świeże szparagi? <br />Pęczek "trzeszczy" jak się go ściska, można ukradkiem wbić paznokieć w dolną część łodygi - jeśli wbija się z łatwością, a z łodygi wycieka sok, jest OK. <br />Przygotowanie: szparagi są inteligentne - same wiedzą, w którym miejscu się złamać, aby nie było goryczy czy łykowatości czyli odłamujemy dolne końcówki. <br />Obieramy: białe szparagi w całości, oprócz główki, która jest najsmaczniejszą częścią szparaga, zielone - tylko dolne końcówki (1/3 wysokości). Najprościej przyrządzić je gotując w osolonej wodzie, z odrobiną cukru, polane bułką tartą na maśle. Pychota! <br />Diano - pięknie dziękuję za miłe słowa. Jakieś 10 lat temu nie przypuszczałam, że to lubię, ale lubię, choć nie przesadnie i staram się dobierać niewymagające rośliny, powiedziałabym nawet, że w stylu retro - to prawdziwi twardziele :-)Kingahttps://www.blogger.com/profile/01706531875552022988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-5397099300308962812012-05-23T22:31:51.460+02:002012-05-23T22:31:51.460+02:00Tak patrzę na te zdjęcia, i na zdjęcia kwiatów - o...Tak patrzę na te zdjęcia, i na zdjęcia kwiatów - obstawiałabym niezapominajkę, piwonię i kwiat pigwowca. Postawię na niezapominajkę, wbrew wątpliwościom wszelakim ;)<br />Dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu jak zwykle pięknie i smakowicie...<br />Jeśli chodzi o szparagi, każdy je tak chwali, a ja właściwie ich nigdy nie jadłam. Raz kupiłam, chciałam zrobić, nie wiedziałam jak to się obrabia. Były takie że nie dało się pogryźć, takie nitki, żyłki, nie wiem czy to się powinno obierać? Jak widzisz nie mam pojęcia o szparagach... :)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/16395341280770240548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5638378424718631069.post-19372998817408742802012-05-23T21:46:23.422+02:002012-05-23T21:46:23.422+02:00Pojemniczki wyszly fajnie:)ale ja jestem pod wraże...Pojemniczki wyszly fajnie:)ale ja jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu-przepiękny po prostu!!!!A zdjęcia jedzonka powoduja,że od razu robie sie glodna,a o tej godzinie to podobno niezdrowo:))))No i stawiam na peonie....jedne z najpiekniejszych kwiatów,przynajmniej dla mnie:)<br />Pozdrawiam cieplutko i życze szybkiego zakończenia remontu....dianahttps://www.blogger.com/profile/06933247524337418422noreply@blogger.com